Artigiani Napoli handmade shirts

Handgemaakt

Sinds oktober 2017 voeren wij het merk Artigiani Napoli. Het is voor velen een onbekend merk, echter zal daar zeker verandering in komen. Vooral wanneer men ziet dat deze Napolitaanse meesterskleermakers met liefde en passie de shirts bijna volledig met de hand maken. De eigenaren van Artigiani Napoli zijn oud meesterskleermakers van Luigi Borrelli (in de tijden dat de shirts van erg goede kwaliteit waren). Na de omschakeling bij Luigi Borrelli hebben deze oud medewerkers besloten om voor zichzelf te beginnen onder de naam Artigiani Napoli. Zo blijkt wel weer dat elke nadeel zijn voordeel heeft! Even om het plaatje compleet te maken; Artigiani Napoli maakt in tijden van onderbezetting ook shirts voor het merk Kiton Napoli. U kunt dan vast een inschatting maken van de kwaliteit en afwerkingsniveau van deze shirts.

Details

Nergens anders treft u een shirt met zoveel handwerk (8 stappen), stof kwaliteit en sublieme afwerking voor de prijs die wij vragen voor deze shirts. Veel shirts zijn voorzien van een Napolitaanse mouwinzet (geplooid) en coupenaden op de rug voor een uitstekende pasvorm. Verdere details zijn handwerk front placket, handgenaaide- boord, schouders en knoopsgaten (op stift). Ook zijn de yokes en einde mouw placket met de hand genaaid.

Er is geen machine die wijsheid en handwerk kan vervangen wanneer hij in elke fase van het werk perfectie zoekt. Om deze reden respecteren de kleermakers van Artigiani de traditie van Napolitaanse handwerk. Alle stoffen worden zorgvuldig geselecteerd uit de beste Italiaanse stoffen. Naast de 8 stappen handwerk mag de machinale afwerking er ook zeker zijn; maar liefst 12 naden per centimeter!

Exclusief

Net zoals de merken Cordone1956 en Donnanna Napoli, zijn wij met Artigiani Napoli de enige aanbieder in Nederland. Dit beetje exclusiviteit vinden wij fijn en zijn wij erg trots op! Wij hopen met de merken Artigiani Napoli en Donnanna Napoli tegemoet te komen aan de grote vraag voor exclusieve handgemaakte shirts. De shirts van Artigiani Napoli zijn een zeer goed alternatief voor de shirts van bijvoorbeeld Kiton Napoli, Cesare Attolini, Fray en Finamore1925. Wij hebben bewust gekozen voor een wat ruimere fit dan bijvoorbeeld de shirts van Barba Napoli.

Levering

De shirts van Artigiani Napoli worden geleverd in een luxe doos. Wij krijgen ongeveer 2-3 keer per jaar nieuwe aanvoer van Artigiani met telkenmale minimaal 100 shirts. Voor februari 2018 staat er dan ook inmiddels een order van minimaal 150 shirts, waaronder vooral zomer shirts (linnen/ linnen en katoen mix).