Artigiani Napoli

Sinds oktober 2017 voeren wij het merk Artigiani Napoli. Het is voor velen een onbekend merk, echter zal daar zeker verandering in komen. Vooral wanneer men ziet dat deze Napolitaanse meesterskleermakers met liefde en passie de shirts (soms volledig) met de hand maken. De eigenaren van Artigiani Napoli zijn oud meesterskleermakers van Luigi Borrelli (in de tijden dat de shirts van erg goede kwaliteit waren). Na de omschakeling bij Luigi Borrelli hebben deze oud medewerkers besloten om voor zichzelf te beginnen onder de naam Artigiani Napoli. Zo blijkt wel weer dat elke nadeel zijn voordeel heeft! Even om het plaatje compleet te maken; Artigiani Napoli maakt ook shirts voor het merk Kiton Napoli. U kunt dan vast een inschatting maken van de kwaliteit en afwerkingsniveau van deze shirts.

Stropdassen

Wij hebben de collectie stropdassen inmiddels aangevuld met handgemaakte stropdassen van Artigiani Napoli. Dit zijn stropdassen die gelimiteerd en exclusief zijn ontworpen voor ons. Een tweede komt u elders niet tegen! De stropdassen zijn met de hand gemaakt van de beste zijde en hebben een sevenfold constructie.

Details

Nergens anders treft u een shirt met zoveel handwerk (8 of 16 stappen), stof kwaliteit en sublieme afwerking voor de prijs die wij vragen voor deze shirts. Veel shirts hebben een met de handgezette mouwinzet en coupenaden op de rug voor een uitstekende pasvorm. Verdere details zijn handwerk front placket, handgenaaide- boord, schouders en knoopsgaten (op stift). Ook zijn de yokes en einde mouw placket met de hand genaaid. Wij hebben ook de meest exclusieve handgemaakte shirts van Artigiani; deze zijn volledig met de hand gemaakt!

Er is geen machine die wijsheid en handwerk kan vervangen wanneer hij in elke fase van het werk perfectie zoekt. Om deze reden respecteren de kleermakers van Artigiani de traditie van Napolitaanse handwerk. Alle stoffen worden zorgvuldig geselecteerd uit de beste Italiaanse stoffen. Naast alle handwerk mag de machinale afwerking er ook zeker zijn; maar liefst 12 naden per centimeter!

Artigiani Napoli and Donnanna Napoli handmade details

Exclusief

Net zoals de merken Cordone1956 en Donnanna Napoli, zijn wij met Artigiani Napoli de enige aanbieder in Nederland. Dit beetje exclusiviteit vinden wij fijn en zijn wij erg trots op! Wij hopen met de merken Artigiani Napoli en Donnanna Napoli tegemoet te komen aan de grote vraag voor exclusieve handgemaakte shirts. De shirts van Artigiani Napoli zijn een zeer goed alternatief voor de shirts van bijvoorbeeld Kiton Napoli, Cesare Attolini, Fray en Finamore1925. Wij hebben bewust gekozen voor een wat ruimere fit dan bijvoorbeeld de shirts van Barba Napoli.

Levering

De shirts van Artigiani Napoli worden geleverd in een luxe doos. Wij krijgen ongeveer 2-3 keer per jaar nieuwe aanvoer van Artigiani met telkenmale minimaal 100 shirts. Wij verwachten op korte termijn nieuwe shirtpolo’s, linnen- , linnen katoen mix – en katoenen shirts.

Ervaring klanten

(1)
Absoluut erg fraai gemaakt, prachtige knoopsgaten en het handwerk is zichtbaar. Persoonlijk vind ik het ontbreken van de plooitjes wel een gemis, de stof was wat anders dan ik op basis van de foto’s op de site had verwacht (maar erg moeilijk op foto te vatten denk ik), wel lekker stevig. Boord mag van mij een volgende keer wel wat forser. Pasvorm erg goed, niet te strak gesneden maar ook zeker niet te ruim.

(2)
Ik kreeg vandaag de button down versie. Schitterend gemaakt hemd met mooie handgemaakte details. Zéér de moeite waard.
Helaas paste ik niet optimaal in het shirt (ik had te korte armen -niet het shirt- ?) en dus is het weer retour. Helaas.