Cordone1956 Logo

Cordone1956

Cordone1956 is een merk dat in Nederland (nog) geen naam en faam heeft gecreëerd. Wereldwijd is het inmiddels een merk dat door vele wel geklede mannen wordt geprefereerd. Zo heeft het op social media platformen inmiddels meer volgers dan dat van Kiton, Luigi Borrelli, Barba Napoli etc. De producten van Cordone1956 worden zowel machinaal als deels of volledig met de hand gemaakt. Zo zijn de standaard shirts die wij aanbieden voorzien van met de hand afgewerkte knoopsgaten. De handgemaakte variant heeft 5 stappen handwerk, waaronder geplooide mouwen. De fit van een Cordone1956 shirt is vergelijkbaar met de fit van een Barba Napoli shirt. Waarin de shirts echt uitblinken is de prachtige boord, wat mooi onder het rever van een colbert valt. Derhalve is het ook met uitstek geschikt om een shirt zonder stropdas te dragen. De shirts van Cordone1956 zijn gemaakt van hoogwaardige stoffen, waaronder die van Thomas Mason en Albini.

Stropdassen

Naast shirts verkopen wij ook stropdassen van Cordone1956. De stropdassen worden met de hand gemaakt in Como in Italië. Wij hebben deze zowel in 3-fold als in 7-fold. Een deel van de stropdassen zijn unlined. Gezien Luigi Cordone regelmatig nieuwe producten aanbiedt, maken wij daar ook graag gebruik van en kopen wij regelmatig in. Zo hebben wij stropdassen van flannel (katoen) en zijde. Ook hebben wij grenadine stropdassen van Cordone1956.

Aanbod

Wij voeren de nieuwste collecties van Cordone1956, derhalve hebben wij regelmatig nieuwe aanvoer. Zowel formele als casual shirts behoren tot de collectie die wij voeren. De katoenen shirts hebben een slim fit pasvorm, de linnen daarentegen vallen iets ruimer uit, niet schrikken, dat is puur om het draagcomfort te waarborgen.

Verder hebben wij voor de herfst/winter diverse wollen sjaals en merinowollen truien. Zeker niet onbelangrijk; RTW (ready to wear) handgemaakte pakken. Deze bieden wij in beperkte aantallen aan, zowel single breasted als double breasted. Details van deze pakken zijn o.a. flanel of s130 wol, diverse met de hand afgewerkte knoopsgaten, Napolitaanse schouders, tweeënhalfknoops (single breasted) en werkende knoopsgaten. Dit zijn pakken vergelijkbaar met die van merken als Kiton, Cesare Attolini, Luciano Barbera, Orazio Luciano, Luigi Borrelli, Donnanna Napoli en Sartoria Partenopea.

Indien u vragen heeft m.b.t. pasvorm, maakwijze etc. vernemen wij dat graag. Ook zijn bepaalde speciale orders mogelijk, indien u bijvoorbeeld een groepsorder (minimaal 15 shirts) van één bepaald shirtmodel/kleur wenst te bestellen, kunnen wij daarvoor zorg dragen (tegen een gereduceerd tarief).

Een greep uit de collectie

Cordone1956 pique shirt

Dit is een witte pique stof shirt van Cordone1956 collectie Spring Summer 2019, gemaakt van 100% katoen met een stretch voor optimaal draagcomfort. Dit shirt is met uitstek geschikt voor in de zomer, heeft een erg fijne stof (Thomas Mason) waardoor het licht doorschijnend is.

Cordone1956 linnen shirt handmade

Hier nog een pareltje uit de Cordone1956 collectie. Een linnen shirt met liefst 5 stappen handwerk. Prachtig shirt dat ideaal is voor een casual style.

Hier nog een prachtig product van Cordone1956; een handgemaakt grenadine sevenfold stropdas van 100% zijde.