Hot hotter hottest

Het is (bijna) een feit; de eerste hittegolf nadert ons land. Met temperaturen rond de 30 graden celsius is het lastig om zowel goed gekleed als comfortabel voor de dag te komen. Een uiterst geschikte stof voor de warmere dagen is linnen. Linnen is een natuurlijke en plantaardige vezel verkregen uit de houtige stengel van de vlasplant. Een linnen shirt is comfortabel, ademend, vochtabsorberend en daarnaast ook nog eens slijtvast. Al met al zorgt een linnen shirt er dus voor dat je het minder snel warm krijgt en dus minder gaat transpireren.

Aanbod linnen shirt

Wij hebben onlangs de collectie uitgebreid met ruim 150 shirts, waaronder een aanzienlijke hoeveelheid linnen shirts. Wil je een goed shirt dat comfortabel is en met uitstek geschikt is voor de warmere dagen? Wij hebben zowel een ruim aanbod van Cordone1956 linnen shirts als van Artigiani Napoli. De linnen shirts van Artigiani Napoli zijn met de hand gemaakt en zijn leverbaar in wit, lichtblauw en donkerblauw. Een handgemaakte linnen shirt van Artigiani heeft maar liefst 8 stappen handwerk.

Artigiani Napoli linnen shirt

Artigiani Napoli linnen shirt

Wasvoorschrift linnen shirt

Linnen is een natuurlijke vezel gemaakt van de vlasplant. Linnen kleding is perfect voor warme zomerdagen, en het materiaal is ook makkelijk te onderhouden. Wel is er de nadeel dat linnen snel kreukt. Hoe je linnen kleding mooi kunt houden lees je hieronder.

Enkele tips hoe linnen te wassen:
1. Bij een eerste wasbeurt kan het voor komen dat het kledingstuk kleur afgeeft. Was het daarom de eerste paar keer apart. Ook blijft je linnen kleding mooier als je een wasmiddel zonder bleekmiddel gebruikt.

2. Indien het mogelijk is om je linnen kleding met een wasmachine te wassen (zie hiervoor het was label), kies dan niet voor een hoge wastemperatuur. 40 °C is namelijk heet genoeg.

3. Het is ook mogelijk om je linnen kleding met de hand te wassen. Doe dit kort, en laat het niet weken.

4. Verder is linnen kleding gevoelig voor verkleuring door veel zonlicht. Kies wanneer je de was laat drogen dus voor een schaduwrijke plek. Uiteraard kun je het ook lekker laten verkleuren en een “sprezza” effect creëren.

Nieuwsgierig naar gedetailleerde informatie over linnen? Lees dan het (Engelstalig) wetenschappelijk artikel “COMFORT AND HANDLE BEHAVIOUR OF LINEN-BLENDED FABRICS” (bron).